2012 m. sausio 31 d., antradienis

Waxworks (1924)

Paskutinis režisieriaus Polo Leni filmas pagamintas Vokietijoje, naudojantis fantastikos, siaubo, biografines, bei istorines detales.

Vaško skulptūrų muziejaus savininkas, pasamdo rašytoją, prašydamas jo parašyti istorijas apie tris muziejaus eksponatus, abasidų dinastijos kalifą Haruną al-Rašidą, rusų carą Ivaną Rūstųjį, ir serijinį žudiką Džeką Skardiką. O dabar apie kievieną istoriją detaliau.

Harun al Raschid - žaidžiant šachmatų pariją, sultonui Harunui sumaišo dūmai kylantys iš netoliese esančios kepyklos, ir staiga užsirūstinęs jis įsako nulinčuoti kepėją. Po kurio laiko grįžęs jo pavaldinys praneša neatilkęs savo darbo, bet turintis įdomių naujienų sultonui, kepėjas turi fantastiko grožio žmoną, kuri atrodo lengvai prieinama. Susidomėjas sultonas nusprendžia aplankyti ją naktį. Kepėjas matydamas kaip nerūpestingai žmona flirtuoja su bet kuriuo klientu, pasirįžta įrodyti jai esąs tikras vyras, ir nieko neįtardamas (tą pačią) naktį išvyksta į sultono rūmus pavogti sultono žiedo, galinčio išpildyti bet kokius įgeidžius.

Ivan the Terrible - Ivanas labai mėgaujasi stebėdamas mirties bausmei pačio nuteistus miesto gyventojus. Vieną dieną apimtas paranojos jis pamano jog jo nuodų gamintojas kesinasi į jį ir įsako chemiką nužudyti, sužinojas tokią naujieną chemikas, sugalvoja planą kaip atkeršyti Ivanui.


Jack the Ripper - nėra ka daug ir papasakot, labai trumpa, daugiau surealistinė istorija.

Kitoks nei visi filmas, labiau sick, twisted, shocking ir šiaip labiau į pogrindžio kategoriją patenkantis filmas. Viskas jame truputį kitaip, dėl to jis ir yra įdomus, tai galioja ir vadybai, ir garso takeliui, ir efektams, bet skirtingų spalvų objektyvo filtrams atskirose scenose.

Filmas tiesiog kitoks, kurį žiūrėdamas jautiesi kažkaip keistai išlaisvinamas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Paieška