2012 m. sausio 10 d., antradienis

Help! (1924)

Pagrindinio herojaus vaidmenį šiame filme atliekantis Maksas Linderis susilažino su filmų režisieriumi Abeliu Gancu, jog Abelis nesugebes pastatyti filmo per tris dienas, Maksas pralaimėjo lažybas, o mums iš viso šito liko puikus filmas.

Filmo pradžioje klube sėdintys vyrai įdėmiai klauso pasakojimo apie pilį priklausančią vienam iš klubo narių. Pasak jo pilyje vaidenasi, ir bet kuris drasuolis manąs galintis ten išbūti valandą, gali lažintis su juo iš didelės pinigų sumos. Drasuolis aišku atsiranda, ir iš pažiūros tikrai ne iš kelmo spirtas.

Jei esama tokiu monter maniakų kaip aš, šis filmas jums bus vaistas nuo visų ligų. Kokių tik čia keistenybių neišlenda, monstrai, plėšrūs gyvūnai, žudikai, atgijusios vaško statulos, o galiausiai MILŽINIŠKAS SKELETONAS!!! Filmas tikrai neleidžia atsikvėpti, visada kažkas idomaus jame vyksta, kadangi kredituojamas kaip siaubo komedija tai ir keletas nepratų juokelių įmaišyta. Režisieriaus darbas taip pat nepakartojamas, yra keletas itin akiai malonių outside shot'u, kurie tuo metu buvo labai brangūs. Efektai manau jau supratote čia liejasi per kraštus ir visi jie aukščiausios klasės, vienas netgi padarytas po filmavimo, tiesiogiai pažeidžiant juostą. Įsijungiu filmą ir girdžiu, kad nėra garso takelio, mano kopijos trukmė 23min. galvoju muzikos albumo tokios trukmės kompe nelabai rasiu, bet gal kurinių kokių priminsiu, ir staiga į galvą šauna Pink Floyd - Atom Heart Mother, užsidedu Floyd'us pasileidžiu filma ir viskas taip vietoje, kad atrodo jog klausai orginalaus garso takelio.

Įdomus, orginalus, ir vertas dėmesio filmas. Į tris dalis sukarpytas jis čia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Paieška