2012 m. sausio 3 d., antradienis

Dead of Night (1945)

Filmas pasakojantis iš viso šešias istorijas, pagrindinę ir penkias kitas (visos penkios paremtos fikcijos rašytojų istorijomis) kurias pasakoja pagrindinės dalyviai, čia aš pasistengsiu aptarti visas jas.

Pirmoji būtų pagrindinė, kuri tikriausiai ir turėtų vadintis Dead of Night, žmogus atvyksta į fermą kažko renovuoti. Įėjus į gyvenamąjį pastatą jis supažindinamas su žmonėmis esančiais ten, ir staiga prisimena, kad visą šią situacija jis jau sapnaves. Pradėjus pasakoti apie savo sapnus, klausytojai susidomi jo istorija, pradeda ją analizuoti, skeptiškas psichiatras viską neigia, tačiau kiti noredami įrodyti savo psichiatrui jog ne viskas gali būti paaiškinama, pradeda pasakoti įvairiausias jiems nutikusias istorijas.

Hearse Driver ir Christmas Party, yra tokios trumpos, kad vos pradečiau pasakot iškart būtų viskas aišku.

Haunted Mirror, istorija apie vyrui padovanotą veidrodį, kuris rodo ne tai ka turetų rodyti. Viskas rutuliojasi gan nuobodokai, bet po tvisto viskas pasidaro idomu.

Golfing Story, pasakojama apie du golfo žaidėjus, didžiulius draugus, bet begalinius priešus golfo lauke. Viskas atrodo gerai kol jų kelio nepastoja moteris. Niekaip negalėdami ja pasidalinti, o meilė jai dar ir abiejų žaidimą gadina, nusprendžia išsiaiškinti taip kaip geriausiai moka, golfo lauke, pralaimėjas turės iš karto nusižudyti ir palikti kitam moterį. Mačas įvyko kaip sutarta, viskas pagal sutartį, bet po kurio laiko paaškėja, jog laimetojas sukčiavo, to pasekoje kitas dalyvis grįžta jam vaidentis. Labiau komiška istorija kurios pabaiga tikrai labai smagi.

Ventriloquist's Dummy, į lėlių žudikiųgerbėjų topus petenkanti istorija. Iš tikro sunkoka viska apipasakoti, pilvakalbys atlieka tikrai gerus pasirodymus tačiau visą laika svarstai, ar lėlė nėra gyva. Šis pasakojimas tikrai idomus, o pabaiga šiurpinanti.

Grįžtu prie Dead of Night, taigi sapnuotojas pamažu prisimeną savo sapną kuris virsta į košmarą, nupasakoja įvykiu kurie nutiks jiems būnant kambaryje eigą, ir sunkiai atsimindamas, bando išsiaiškinti ką blogo jis padaro sapno gale. Galiausiai viskas išsipildo, o tada kad užverda pragaras, tai nežinai kur dėtis.

Taigi filmas labai geras, neprailgstantis, garso takelis ir efektų minėti nebūtina, nes jie nieko naujo neparodo. Bet šiaip filmas universalus, ir kiekvienasatras jame sau patinkančių dalykų. Sėskit ir žiūrėkit!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Paieška