2012 m. sausio 22 d., sekmadienis

Freaks (1932)

1932-ųjų Išsigimėliai, paremtas 1923 trumpa istorija. Vienas svarbiausių, įsimintiniausių, ir kontraversiškiausių filmų kino istorijoje, kodėl? ogi todėl, kad jame vaidina tikri cirko išsigimėliai. Įdomių faktų apie filmą yra be galo daug, tačiau kiek žinau aš, ne visi jie yra teisybė, taip kad čia paminėsiu tik tuos dėl kurių tikrumo esu užtikrintas. Filmas turėjo penkias galimas pabaigas (keletas iš jų dar yra likusios kolekcininkų rankose), bet dėl jų žiaurumo buvo pakeistos, pats filmas po išleidimo buvo tiksliai nežinomam laikui uždraustas Australijoje, o Jugntinės Karalystės uždraudė jį rodyti kino teatruose, iki 1952-ųjų, po to dar kartą iki 1963-ųjų, tai vienas ilgiausių Jungtinių Karalysčių kino draudimų istorijoje.

Cirko akrobatė, bando suvilioti liliputą, ir pasisavinti jo turtus, tačiau apgauti pavyksta ne visus.

Filmas be galo įdomus, nes akį labai patraukia visi tie keistuoliai kuriuos čia pamatai, o pamatai tikrai labai daug. Visa laika nenuleidau akių nuo ekrano, atrodo sužinojau tikrai nemažai apie cirko gyvenimą, apie kai kuriuos žmonių išsigimimus. Šiurpuliukų filmas negaili, ir ne kažkokių dirbtinų, o keistų žmonių ir išsigimėlių interakcijų kurios atrodo taip twisted, kad prilysta šiuolaikiniams filmams. Pabaigoje filmo pradedi jausti, jog filmas turi šiokią tokią potekstę, bet mano manymu tai yra diskutuotina. Vaidybos iš filmo tikėjausi blogos, vis dėl to daugelis aktorių nebuvo prafesionalai, tačiau žiūrint filmą didelių priekabų neatsiranda, efektų nėra (nebent apsigimimus jais laikytum, tada galima sakyti geresnių nebūna), garso takelis eilinis.

Įdomus, šiurpus, sukrečiantis, ir kitaip paveikiantis filmas, rekomenduoju visiems iki vieno. Pažiūrėkit trailerį, ir tikiuosi užkibsit :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Paieška