2012 m. sausio 14 d., šeštadienis

The Old Dark House (1932)

Senas tamsus namas, pastatytas pagal 1927 metų novelę, niekada nerodytas per televizija, kurį laiką laikytas prarastu, yra vienas iš gotikinio siaubo kine pradininkų, ir shocker filmų įkėpėjas, taipogi neoficialiais šaltiniais prisidėjas ir prie gerai žinomos Adamsų Šeimynėlės sukūrimo. Tai pirmasis filmas kuriame Borisas Karlofas kredituojamas pilnu vardu ir pavarde, dar prieš prasidedant filmui parodoma prodiuserių žinutė pranešanti, jog filme vaidina tas pats Borisas Karlofas kuris įkūnijo ir Frankenšteino monstrą.

Grupelė žmonių ieškoję prieglobščio nuo audros, atsiduria sename name, kuriame juos sutinka gana keista šeimynėlė, ir iš karto pasidaro aišku, kad čia kažkas ne taip. Visi namo gyventojai atrodo kažko bijo, kažką slepia ir šiaip elgiasi kaip tikri keistuoliai.

Sunku pasakoti apie šį filmą neatskleidus siužeto detalių, taigi stengsiuosi neišsiplėsti. Atsimenu kad žiūrint jį pirmą kartą truputį trūko kantrybės ir sėdėjau labiau per prievartą nei iš malonumo, bet visas kitas peržiūras pilnai mėgavausi kiekviena jo minute. Pirmą kartą žiūrint filmą tu jauti, kad turi ruoštis kažkam netikėtam, bet visą laiką norisi daugiau kažkokių užuominų ar ko panašaus. Tačiau vos prasidejus paskutinėms dvidešimčiai minučių iš karto pasijunti gerai, o po tvisto per kūną pradeda lakstyti šiupuliukai ir galiausiai filmas teikia pilnavertį pasitenkinimą. Efektų filme nėra, kaip ir garso takelio, nors žiūrėdamas filmą jo ir nepasigendi, vaidyba eilinė, tačiau yra du labai išsiskiriantys aktoriai (kadangi bijau prasitarti apie siužetą, negaliu sakyti kurie)

Taip kad jei būsite kantrūs gausite gerą dozę nespalvoto džiaugsmo. Spaudžiat linką ir pažiūrit visą filmą.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Paieška