2012 m. sausio 27 d., penktadienis

The Mascot (1934)

Velnio Puota, vieno mažiausiai žinomų, tačiau svarbiasių kino ir Lietuvių kilmės asmenybių Vladislovo Starevičiaus kūrinys. Šis žmogus sukūrė ir ištobulino vadinamą "stop motion" animaciją, daugiau apie jį galite pasiskaityti čia, dar norėčiau pridurti, kad prieš keletą metų, lietuviai sukūrė biografinį jo filmą.

Su dukra skurdžiai gyvenanti mama, šeimą išlaiko tik iš lėlių siuvimo. Vieną vakarą siuvamas šuniukas, išgirsta kaip dukra prašo mamos didelio sultingo apelsino, bet mama atsako neturinti pinigų, ir šunytis nusprendžia rasti ir atnešti mergaitei tai ko ji įsigeidė.

Na šis filmukas labiau komedija, siaubo yra tik keletas elementų, bet vien dėl jų (ir aišku režisieriaus) paminėti čia norisi. Taigi visokių montrų čia per akis, skeletonai, velniai, lėlės dydžio milžinai, ir kitokie baibokai, visi susirinkę į velnio puotą. Filmas mane nustebino didelia smurto gausa, muštynės liejasi per kraštus, netgi yra šioks toks nužudymas. Apie efektus ir vaidyba, manau patys suprantate, kalbėti nėra ką, o garso takelis eilinis, bet atitaikytas vietoje ir laiku, kas suteikia didenį emocijų pliupsnį.

Žiūrėdamas vis prisimindavau Toy Story, o emocinis efektas buvo lygiai toks pat. Jei nesudominau, tai bent iš pagarbos kūrėjui užmeskit akį.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Paieška