2012 m. balandžio 7 d., šeštadienis

The Wolf Man (1941)

Filmas "Vilkąžmogis" išpopuliarino daugelį vilkolakių mitų, tokių kaip transformacija per pilnatį, užkratas per įkandimą ar sidabrinė kulka, norint nužudyti vilkolakį. Filmą nufilmuoti truko 30 dienų. Vilkolakio makiažą aktoriui Lonui Čainiui Jaunesniajam uždėti trukdavo 6 valandas, o nuimti dar 3. Vienoje scenoje vilkažmogis turėjo kautis su meška, tačiau ji pabėgo, todėl tik dalis scenos buvo nufilmuota, kurią vėliau įdėjo į filmo anonsą (aš anonso su šia scena niekur neradau). Vienintelė iš filmo išlikusi dekoracija yra lazdelė su vilko galva.

Siužetas visiems puikiai žinomas: žmogui įkanda vilkolakis, jis užsikrėčia likantropija ir, pats to neįtardamas, naktimis žudo žmones.

Jei gerai pamenu, šį klasikiniu laikomą filmą žiurėjau pirmą kartą. Manau, gali būti, kad ir paskutinį - nors įvertintas gerai, man jis pasirodė prastokas ir menkai išdirbtas. Nors istorija pateikiama gana konstruktyviai ir žiūrovą sudomina, viską labai sugadina vienas svarbiausių dalykų - vilkolakis. Jo čia labai truksta: per visą filmą pamatome tik 3 transformacijas ir apie 20 minučių vilkolakio klaidžiojimo po girias bei kartą mieste. Ir tik tais momentais filmas atskeidžia savo stipriąją dalį - atmosferą. Ji čia sukelia tikrai gerą įspudį.

Vaidyba be priekaištų, garso takelis - kaip visi, efektai ir makiažas geri.

Jei norisi geros istorijos, o ne monstrų, filmas jums patiks.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Paieška