2012 m. sausio 3 d., antradienis

The Bat (1926)

1926-ųjų Šikšnosparnis, pastatytas pagal 1920 metų vaidinimą, išliks vienas svarbiausių istorijoje, turbūt pažvelgę į plakatą iš karto suprantate kodėl. Tai buvo pirmasis šmogus šikšnosparnis kine. Šio filmo 1930-ųjų perdarymas The Bat Whispers režisuotas to pačio režisieriaus, buvo comiksų kūrėjo Bob'o Kane'o pagrindinis įkvėpėjas Betmenui.

Betmenas panašumų su šiuo Šiksnosparniu tikrai turi, tai simbolis, ir kaukės ausys, ir tai kad jis naudoja prožektorių ant kurio centro yra plaštakė primenanti šikšnosparnį, laipiojimas stogais ir sienom, ir netgi tai kad beveik visas filmas vyksta naktį, turbūt turėjo įtakos Gothamui.

Vos prasideda filmas, jis pats paprašo neišduoti Šikšnosparnio tapatybes ateities žiūrovams. Piktadarys pasivadines Šikšnosparnui terorizuoja miestą vogdamas brangenybes, iš banko digsta didelė suma pinigų, po keletos dienų vienų rūmų gyventojai iš paliktos žinotės sužino, kad šikšnosparnis ruošiasi juos apiplėšti, laikui begant pradeda suprasti jog pinigai iš banko gali būti jų namuose. Su laiku pinigų pradeda vaikytis visi.

Nors posteris sako comedy-mystery-drama, aš sakyčiau jog čia mistinis detektyvas su komedijos prieskoniu. Tikrai buvo ir šiurpų ir šyptelėjimų šioje mano peržiūroje, maloniai susižiurintis filmas, kievienas tvistas, tos lenkstynės pinigų link, veikėjų paslaptys ir charakteriai, viskas labai įdomu. O kai pasirodo šikšnosparnis dar idomiau. Vaidyba neprasta, efektų filme tik keletas, bet visi puikūs ir tikrai kėlė išgasčius kino salėse. Mano turimos versijos gerso takelis sukurtas 2004 tai beveik visą filmą einatis 3min. ratas, bet jis pakankamai geras, kad neatsibostų.

All in all, tai puikus detektyvas įtraukiantis žiurėti ir priverčiantis pačiau stengtis įminti šikšnosparnio tapatybę. Štai jis visas čia.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Paieška