2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

The Devil-Doll (1936)

Paskutinis režisieriaus Todo Brauningo siaubo filmas, pastatytas pagal Abraomo Merito novelę "Dek, ragana, dek".

Bankininkas, pakištas už žmogžudystę, pabėga iš kalėjimo ir siekia atkeršyti jį apkaltinusiems žmonėms. Kartu su juo pabėgęs mokslininkas pademonstruoja metodą, kaip gyvus organizmus paversti šešis kartus mažesniais ir priversti juos visiškai paklusti.

Sėdau prie filmo neatlikęs jokių namų darbų: nežinojau nei aktorių, nei režisieriaus, nei kitų prie filmo dirbusių žmonių. Pamatęs Todo Brauningo ir Lionelio Berimoro vardus, iš karto nusiteikiau puikiam kinui ir, be abejo, mano lūkesčiai buvo pateisinti. Žiūrint filmą akivaizdžiai matomas profesionalumas - atrodo, kad viskas atlikta su didžiuliu pasitikėjimu savimi. Visa tai kartu - kaip tvirtai sugniaužtas kumštis. Nepraėjus nei dvidešimčiai minučių aš jau buvau visiškai įtrauktas į filmą ir laužiau galvą kaip, kada ir kur įvyks vienas ar kitas įvykis. Buvo taip smagu žiūrėti kaip bankininkas planuoja kerštą, jog paskui tiesiog negalėjau juo nesimėgauti.

Vaidyba fenomenali - Lionelis Berimoras filme apsimetinėja sena moterimi ir matant, jog nusiėmęs peruką jis iš karto patampa kitu žmogumi, suteikia be galo daug džiaugsmo. Muzikos filme tiek nedaug, kad jos beveik nepastebi. Na, o efektai, nors jau matyti "Frankenšteino nuotakoje", visgi geri.

Įdomus filmas su įtemptu siužetu ir didele pakartotinų peržiūrų verte.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Paieška