2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Son of Frankenstein (1939)

Trečioji Frankenšteino filmų serijos dalis Frankenšteino sūnus. Tai ilgiausias Universal studijos filmas anglų kalba, bei paskutinis gavęs A reitingą serijoje. Iš studijos pasitraukus Džeimsui Veilui (pirmųjų dviejų dalių autoriui), filmuoti šią dalį buvo pakviestas Rolandas Lee. Bela Lugosi vaidinamas veikėjas Įgoris (Ygor) nebuvo orginaliame scenarijuje, tačiau filmo režisierius sugalvojo šį veikėją, siekdamas išgelbėti Lugosi nuo bankroto. Orginaliai filmą buvo planuojama filmuoti spalvotą, tačiau dėl monstro makiažo spalvų sukeliačių nepageidaujamų atspalvių juostoje, buvo grįžta prie juodos ir baltos.

Wolfas Frankešteinas paveldėjęs tėvo turtą, atvyksta apsigyventi tėvo pilyje. Nemaloniai sutiktas atvykus, bei jausdamas aplinkinių neapykantą, jis nusprendžia apginti savo bei tėvo vardą.

Labai greit mane užkabinęs filmas, tik prasidėjus filmui aš iš karto puoliau svarstyti kokią klaidą padarys sūnus, kas šį kart gali nutikti, o gal viskas pakryps gerąja linkme. Tačiau filmas ilgai nelaikė paslapties ir greit paaiškėjo kokiu būdu monstras bus sugrąžintas į ekraną, tik jokiu būdu prašau nepagalvoti, jog tai sužinojus filmas praranda įdomumą, ne ne siužetas čia labai nuostabus, o jį dar pagyvina ir puiki aktorių trijulė kurią matome plakato viršuje. Vaidyba aukščiausios klasės, garso takelis nors ir kaip visada, jis yra pagyvinamas arfa, o tai suteikia visiškai naują įspūdį, na o efektų filme beveik nėra, bet jų ir nepasigendi.

Puikus tęsinys, ant kurio nekrenta puikiai pasisekusios antros dalies šešėlis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Paieška