2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

Creature from the Black Lagoon (1954)

Režisierių Džeką Arnoldą pastatyti "Padarą iš juodosios lagūnos" įkvėpė jam pasakota istorija apie pusiau žmogų-pusiau žuvį, kuris, pasak pasakotojo, kažkada gyveno Pietų Amerikoje. Šio padaro modelis filmui buvo sukurtas remiatis Oskaro figūrėlės dizainu. Gerai žinomas scenaristas, režisierius ir aktorius Ingmaras Bergmanas šį šedevrą (pasak jo) žiūrėjo kiekvieną savo gimtadienį nuo pat filmo išleidimo.

Jūrų mokslininkas randa keistą iškaseną, primenančią amfibijos ranką. Norėdamas sužinoti daugiau, tyrinėtojas surenka įvairių sričių specialistus ir išvyksta į ekspediciją amazonėn.

Šis filmas, manau, yra ne vien Ingmano Bergmano, bet ir daugelio kitų (įskaitant mane) ilgalaikis favoritas. Žiūrint atrodo, kad kieviena scena yra be galo svarbi filmui. Viskas išdirbta iki menkiausios dalelytės ir dar pagerinta keletu smulkių detalių, pvz. išskirtinis monstro plaukimas po vandeniu ar judančios žiaunos sausumoje, kurios ir paverčia šį kūrinį tobulu - žiūrėdamas keletą kartų net aiktelėjau iš nuostabos. Nors garso takelis atrodo eilinis, jis naudojamas ne pagal tradicinį braižą, taigi atrodo kažkuo naujas. Vaidyba kuo puikiausia, o efektai tikrai stipriausia filmo dalis: kameros po vandeniu, degantys žmonės, aišku, monstras, ir t.t.

Sėskit ir žiūrėkit, nepasigailėsit.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Paieška